Shen megye szellemi kulturális öröksége – Édesburgonya tészta

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Az édesburgonya gyakori étel az emberek asztalán. A kortárs „kínai Materia Medica” azt mondja: „Édes íz, lapos természet, visszatérés a léphez és a vese meridiánokhoz.”

Az ősi dokumentumok, mint például a „Materia Medica kompendiuma” szerint az édesburgonya hatása „pótolja a hiányt, élénkíti a qi-t, erősíti a lépet és a gyomrot, és erősíti a vese yint”. Az édesburgonya tészta előállítása Ma falu, Zhanglu város, Shen megye, Shandong tartomány jellegzetes készsége, és a kézzel készített édesburgonya tészta finom és lágy ízű, párolható és főzhető, és zsemle és gombóc töltelékeként használható, amely minden korosztály számára alkalmas és az emberek mélyen szeretik.

A legenda szerint a Qianlong időszakban a Liu család ősei ide költöztek Shanxi tartományból, és magukkal hozták az édesburgonya lisztszalagok készítésének készségeit. Shen megye talaja laza, és jó levegőztetésű homokos vályogtalaj, amely alkalmas édesburgonya termesztésére. Az ősök tanulmányozták ezt a technikát, kombinálva a helyi édesburgonya jellemzőivel és a helyi szokásokkal, és végül létrehoztak egy egyedi, helyi jellemzőkkel rendelkező homokos édesburgonya lisztszalagot, amelyet az ősök generációról generációra adtak át.A múlt század 40-es években az idők viharosak voltak, és a rózsaszín szalag gyártását többször leállították, de a generációról generációra átadott készségeket soha nem dobták el.1949 után az ősök visszatértek régi üzletükhöz, az édesburgonya ültetésétől a lisztszalagok készítéséig, folytatták az ősi receptkészségeket, kiválasztották a magas liszthozamú tavaszi édesburgonyát, és kézzel készítették őket, hagyományos finom ételeket hozva létre, amelyek megfelelnek a modern emberek táplálkozási szokásainak, védik az emberek egészségét és javítják az ízélvezetet.

Az édesburgonya lisztszalag gyártási technológiája az ősi módszert követi, tiszta, természetes és adalékanyagmentes, széles körben használt élelmiszer, sokféle ételhez illeszthető, különféle módon főzhető, mindenféle étel készíthető, nélkülözhetetlen étel az emberek asztalán, az édesburgonya lisztszalag gyártási technológiája Shen megye étkezési kultúrájának szerves része, a projektet 2021-ben Shen megye szellemi kulturális örökségének listájára választották.

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.