Shen megye szellemi kulturális öröksége – Tongzhiying opera

Pinterest LinkedIn Tumblr +

A Tongzhiying Opera Troupe Tongzhiying faluban, Guyun városban, Shen megyében, Shandong tartományban található, a falu a múltban a „három birodalom fejéhez” tartozott, egy falu Qingfeng megye, Puyang megye, Guanchao megye joghatósága alá tartozik, Shandong tartomány és Henan tartomány találkozásánál, kényelmes közlekedéssel, virágzó gazdasággal, egyszerű népi szokásokkal és mély kulturális örökséggel.

A Tongzhiying opera a múlt század elején keletkezett, és hat generáció óta öröklődik, teljes zenekarral és ügyes szereposztással. A felszabadító háború alatt saját száraz élelmiszert hoztak, saját színpadokat állítottak fel, saját programokat írtak, és hét nap és hét éjjel énekeltek a Népi Felszabadító Hadseregnek, hogy délre menjenek, ami nagyon hangos volt Hebei tartomány, Shandong tartomány és Henan tartomány találkozásánál. A kulcs a C kulcsában van.Az éneklő üreg lemezüreg típusú, beleértve: az első lemezt, a második lemezt, a harmadik lemezt stb. Az énekhang elsősorban a fő hangon alapul, és igaz és hamis hangok kombinációja is van, magas hangú, fényes, durva, merész, nagylelkű és izgatott, és a helyi íz erős. A főszereplők és a legénység: Tsing Yi – Zhai Fanzhu, Lao Dan – Jiang Xiang’e, Xu Sheng – Wang Xianliang, Danjiao – Liu Yuhua, Wensheng – Wang Guiqin stb.

A Tongzhiying Opera Troupe híres a Sárga-folyó mindkét oldalán, Shen megyében, Fan megyében, Qingfeng megyében, Puyang megyében, Nanle megyében, Heze városban, Guangping megyében, Wei megyében, Liangshan megyében és más városokban és megyékben.A dráma előadás primitív, az éneklés egyszerű, a szöveg gyönyörű, minden korosztály számára alkalmas, és nagyon helyi, és a kínai dráma „élő kövületeként” ismert, ami rendkívül értékes.

A Tongzhiying opera fejlesztése és védelme nagyon fontos szerepet játszik a helyi operakultúra újjáélesztésében és fejlesztésében. 2016-ban a projekt felkerült Shen megye szellemi kulturális örökségének listájára; 2018-ban felkerült Liaocheng város szellemi kulturális örökségének listájára.

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.