Václigeti csőtörés: nem érintett természetes vizet a kiáramlott szennyvíz

Pinterest LinkedIn Tumblr +

November 15-én, szerdán kora este a váci Gőzös utcában egy teherautó alatt beszakadt a földút, ennek köszönhetően az alatta futó 300 milliméteres szennyvízcső eltört, abból tisztított technológiai szennyvíz szivárgott – közölte a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az eset kapcsán a DMRV Zrt. is közleményt adott ki.

A katasztrófavédelmi tájékoztatás szerint a teherautót a tűzoltók kiérkezése előtt elvontatták. A szakemberek megszüntették a szivárgást, a kiáramlott szennyvíz természetes vizet nem érintett. A katasztrófavédelmi mobil labor a kiáramlás helyszínén és egy közeli fúrt kútból mintát vett, veszélyes anyag nem volt kimutatható. Még aznap este akkreditált mintavétel is történt amelynek laboratóriumi vizsgálata néhány napot igényel.

A DMRV Zrt. csütörtökön délelőtt közölte, hogy az eset után a meghibásodott vezetéket a szolgáltató szakemberei azonnal azonosították a sérült szakaszt, melyet aztán ki is zártak a rendszerből, így a szennyvíz kiáramlása is megszűnt. Ismertették, hogy az esemény semmilyen formában nem befolyásolja a vezetékes ivóvíz-szolgáltatást, a lakosság továbbra is kiváló minőségű, fogyasztásra alkalmas ivóvízhez juthat hozzá.

„A Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság mobil laborja a kiáramlás helyszínén és egy közeli fúrt kútból mintát vett, veszélyes anyag nem volt kimutatható. A kiáramlott szennyvíz természetes vizet nem érintett. A rendszeresen végzett vizsgálatok alapján kijelenthető, hogy az ipari szennyvíz szennyezőanyag tartalma egyik komponens esetében sem éri el a váci szennyvíztisztító telep tisztított szennyvizeire hatóságilag meghatározott határértékeket, toxikus anyagokat pedig nem tartalmaz. A sérült vezetékszakasz helyreállítása várhatóan még a mai nap folyamán megtörténik” – tették hozzá.

(Forrás: pest.katasztrofavedelem.hu/DMRV Zrt.)

(Illusztráció: Pixabay)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.