Vitályos Eszter egészségügyi fórumot hívott össze Szentendrén az új ügyeleti rendszer kapcsán

Pinterest LinkedIn Tumblr +

A Pilis-Dunakanyart érintő új ügyeleti rendszerrel kapcsolatban sok kérdés merült fel a háziorvosok és a polgármesterek részéről is, ezért az Országos Mentőszolgálattal együtt egészségügyi fórumot hívtam össze‼️” – közölte Vitályos Eszter a közösségi oldalán.

Tájékoztatása szerint Szentendrén Razsovitz Gábor, az Országos Mentőszolgálat Közép-magyarországi Régiójának ügyeleti vezető mentőtisztje tartott előadást.

Vitályos Eszter ismertette, hogy az ügyeleti koncepció két alappilléren nyugszik; az egyik a háziorvosi ellátás, a másik pedig a sürgősségi ügyeleti ellátás.

Az átalakítás eredményeképpen településtől, lakóhelytől függetlenül ugyanazt az ellátást kapják a betegek. A legfontosabb változás, hogy lényegesen egyszerűbb lesz a segítségkérés. Gond esetén az 1830-as egységes hívószámot kell majd hívni (a rendszer bevezetése után!!!), ahol a mentőszolgálat munkatársa javaslatot tesz a megoldásra, vagy a hívót továbbirányítja a megfelelő helyre.

Hétköznap 16.00-22.00 óra között és hétvégén, illetve ünnepnapokon 8.00-14.00 óráig a járásközpontokban háziorvosi ügyelet működik majd, ezek személyesen is felkereshetők.

22.00 és 8.00 óra között, illetve hétvégén, valamint ünnepnapokon 14.00 óra után a mentőszolgálat működtet majd sürgősségi ügyeletet a kijelölt pontokon. A háziorvosi ellátás körébe tartozó panaszokkal, amelyek a rendelési időig nem várhatnak, személyesen is felkereshetik az ügyeletet. Az ügyeleti ellátásban háziorvosok, mentőtisztek és okleveles kiterjesztett hatáskörű ápolók (orvos felügyeletével) vesznek részt.

„Az előadás után a jelenlevő polgármesterek és háziorvosok feltehették kérdéseiket, megoszthatták gondolataikat, tapasztalataikat‼️” – tette hozzá.

(Forrás és kép: Vitályos Eszter közösségi oldala)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.