Kisiklott egy tehervonat több kocsija a nagymarosi vasútállomáson

Pinterest LinkedIn Tumblr +

December 30-án, szombaton egy Nagymaros állomásra bejáró tehervonat 9 kocsija kisiklott, ebből 4 kocsi pedig felborult, illetve keresztbe fordult a vágányokon. A műszaki mentés ideje alatt – bizonytalan ideig, várhatóan több napig – szünetel a forgalom Nagymaros és Verőce között, emiatt pótlóbuszok szállítják az utasokat Vác és Szob között – közölte a MÁVINFORM.

A tájékoztatás szerint a Budapest-Vác-Szob vonalon hosszabb eljutási időkre kell számítani. Egyes szobi Z70-es vonatok, illetve késő esti, éjszakai szobi S70-es vonatok nem közlekednek vagy csak a Nyugati pályaudvar és Vác között járnak. A nemzetközi vonatok közlekedésére is hatással van a baleset.

A pótlóbuszok megállási helyei:

– Vác autóbusz-állomás (Galcsek György utca)

– Verőce Fűrésztelep (Volánbusz megállóhely)

– Kismaros (Volánbusz megállóhely)

– Nagymaros–Visegrád (Visegrádi komp felé balra mutató jelző táblánál)

– Nagymaros vasútállomás (balra – Visegrádi utca, jobbra – gyalogos aluljáró)

– Zebegény vasúti megállóhely – ideiglenes autóbusz-megállóhely (megállás a jobbra kanyarodó sávban a vasúti aluljáró előtt)

– Szob alsó esetében – Szob SZTK Volánbusz megállóhely

– Szob vasútállomás (Volánbusz megállóhely)

A MÁVINFORM megírta azt is, hogy a Vác-Verőce-Nagymaros -Szob között a Volánbusz Zrt. elfogadja a vasúti menetjegyeket és bérleteket a menetrend szerinti járatain. Az állami vasúttársaság arról is beszámolt, hogy a kisiklott tartálykocsik üresek, de nincsenek kitisztítva, ezért a MÁV vegyi elhárító csapata és a Katasztrófavédelem szakemberei megvizsgálták azokat. Szivárgást nem észleltek.

A baleset következtében jelentősen rongálódott a vasúti pálya, pl. jelzőberendezések, váltók is. Várhatóan csak a kocsik visszaemelése, elszállítása után állapítható meg az okozott kár mértéke és a helyreállítás ideje. A műszaki mentés és a helyreállítás várhatóan több napig tarthat. A kocsik visszaemeléséhez Szolnokról egy nagy teherbírású vasúti daru fog érkezni Nagymarosra.

A vasúttársaság szakemberei arra törekednek, hogy legalább egy vágányon minél előbb megindulhasson a közlekedés.

(Forrás és kép: MÁVINFORM)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.