Shen xian szellemi kulturális öröksége – Gombököl

Pinterest LinkedIn Tumblr +
A Shen xian i csatos boksz Houlizhuang faluból, Xinzhou utcából, Shen megyéből, Shandong tartományból származik, és a hagyományos népi harcművészetek egyik képviselője.

A legenda szerint a csatos boksz az Északi Szung-dinasztia közepéről származik, és fokozatosan tökéletesítették a késői Ming- és a korai Qing-dinasztiákban.A jól dokumentált örökség a késői Qing-dinasztia harcosához vezethető vissza, Li Chaochenhez (1866-1950), aki fiatal korától kedvelte a harcművészetet és a gombos bokszt. Miután számos harcművészeti mester tanította és vezette, mélyen megragadta a gombos boksz lényegét. Unokája, Li Zhenyu szisztematikusan örökölte azt, amit a Li család tanult és mély szakértelemmel rendelkezett a gombos boksz területén.Fiatalsága alatt Li Zhenyu több mint tíz évig dolgozott Wuhai városában, Belső Mongóliában, terjesztve a gombos boksz művészetét és több mint száz tanítványt tanítva.Shen xian  gombja és Belső-Mongólia Wuhai város, Belső-Mongólia Dengkou megye gombboksz Xi ugyanazok a harcművészetek, öt generációnyi örökség után sok gyakorló van.

A Shenxian gombdobozolás fő jellemzője, hogy az ököl olyan, mint egy gomb, amely becsatolható és megoldható. Jellemzője a csat, a zár, az összegabalyodás, az esés, a horog, a dörzsölés, a mankózás, a verés és az ugratás.A boksz technikája villog és mozog, küzd és ver, az akció koherens, és a tényleges küzdelem erős. 1975-ben Li Zhenyu-t visszavitték szülővárosába, Shen megyébe, hogy dolgozzon, és gombbokszot tanított Li Tongxi-nak Nanguanban, Shen megyében. Li Tongxi szorgalmasan edz és válogatja a releváns bokszrutinokat, tanoncokat tanít Shen megyében, amelyet széles körben terjesztettek, és számos harcművészeti versenyen vett részt és díjakat nyert.Li Tianci és Li Tianjiao, a Shenxian Button Boxing ötödik generációs leszármazottai saját rutin gombbokszot végeztek a 2020-as főiskolai felvételi vizsgán, és felvételt nyertek a Wuhan Testnevelési Egyetem Wushu Tanszékére, illetve a Jilin Testnevelési Egyetemre.

A Shen County Buckle Boxing erősítheti a testet, a hagyományos kínai kultúra és harcművészetek kombinációja, Shen xian  népi hagyományos harcművészeti kultúrájának szerves része, a projektet 2021-ben beválasztották Shen xian  szellemi kulturális örökségének listájára.

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.