Folyamatosan zaklatta és visszaköltözésre akarta rábírni

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Titokban szökött el élettársától a sértett. A férfi folyamatosan az asszony nyomában járt és agresszív módszerekkel próbálta rábírni arra, hogy térjen vissza hozzá. A terhelt ellen a Dunakeszi Rendőrkapitányság volt élettárs sérelmére elkövetett zaklatás bűntette miatt indított eljárást, a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája pedig a 2024. február 14-én megtartott ülésén elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A gyanúsított és a sértett élettársi kapcsolatban éltek egy Pest megyei településen. 2024. január 27-én a nő elköltözött, azonban a férfi nem tudta elfogadni, hogy a kapcsolatuk véget ért. Emiatt 2024. január 28. és 2024. február 12. között a terhelt naponta többször, megfélemlítési céllal, különböző módon zaklatta az asszonyt. Előfordult, hogy telefonon hívogatta, máskor megjelent az asszony lakóhelyén, illetve munkahelyén és erőszakos cselekmény elkövetésével fenyegette meg.

Mivel a sértett korábban már szembesült azzal, hogy a férfi más nőket bántalmaz, ezért komolyan félt a bántalmazástól. 2024. január 27-én hajnalban egy pizsamában menekült el a gyanúsított elől, amíg a gyanúsított aludt. Másnap a terhelt telefonon hívta a sértettet, agresszív hangnemben beszélt vele és megfenyegette. Megjelent továbbá a sértett munkahelyén, ahol szintén agresszívan viselkedett, közben pedig a sértett munkaadóját is megfenyegette. Mindemellett a nőt többször zaklatta a lakóhelyén – autóval ingázott és hosszasan dudált a ház előtt, valamint 2024. február 8-án a saját céges autóját is letette az ingatlan elé. Viselkedésével azt akarta elérni, hogy a sértett visszaköltözzön hozzá. Továbbá az asszonyra ráparancsolt, hogy ne merjen „nem”-et mondani neki, szólítsa Zeusznak és a telefont mindig vegye fel neki. Nagyfokú félelme miatt a sértett nem mert ellentmondani a gyanúsítottnak, azonban feljelentést tett ellene a rendőrségen.

Figyelemmel arra, hogy a gyanúsítottal szemben erőszakos cselekmények miatt több eljárás is folyamatban van, megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb, szabadságvesztéssel bűntetendő cselekményt követ el. Emellett előfordult, hogy a sértettet és más tanúkat visszatartott egy rendőri meghallgatástól, ezért nagy eséllyel a bizonyítást is veszélyeztetné, így az ügyészi indítvány szerint a férfival szemben a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelése indokolt.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal részben egyetértve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2024. március 14-ig. A bíróság a bűnismétlés veszélyének a tényét nem állapította meg a gyanúsítottal szemben.

A döntés ellen az ügyész, a védő és a terhelt is fellebbezést nyújtott be, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

Forrás: Budapest Környéki Törvényszék Sajtó-és Kommunikációs Osztály

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.