A Hagyományos Taiji Wuhe Csontkovácsolási Technika

Pinterest LinkedIn Tumblr +

A Shandong Tartományban, Shen Megyében, Wangfeng Város, Yinzhuang Falu területén eredő hagyományos Taiji Wuhe Csontkovácsolási Technika híres finom kézügyességéről a csontok helyrerakásában, a meridiánok beállításában és a rándulásokkal, sérülésekkel küzdő betegek egészségének megőrzésében, széles körben elnyerve a lakosság bizalmát.

A Guangxu Császár ötödik évében (1880) Yin Wenlin, a Yin család egy tagja, elsajátította az ortopédia művészetét, híressé válván a helyi területen a rándulások és sérülések kezelésében. Több mint egy évszázadon át, az ő leszármazottai finomították és tökéletesítették azt, ami most „Taiji Wuhe Hagyományos Csontkovácsolási Technikaként” ismert, egy a humán biomechanikán és a meridián teórián alapuló Hagyományos Kínai Orvoslás (HKO) módszer, amely integrálja a modern anatómiai elméleteket. Fókuszál a fájdalom kezelésére az elmozdult ínak és csontok, a qi és vér pangásának, valamint a qi és vér hiányosságainak kezelésével, végül elérve az öt belső szerv kiegyensúlyozott koordinációját.

A Taiji Wuhe Csontkovácsolás diagnosztikai módszerei közé tartozik a megfigyelés, hallgatás, kérdezés és tapintás. A gyakorló meg kell vizsgálja a beteg mozgását, érdeklődjön az okok felől, megérintse az érintett területet, hallgassa meg a hangot, alkalmazza a megfelelő technikát, ellenőrizze a tüneteket, és vegye figyelembe a beteg akaratát és gyógyulási képességét, mielőtt kezelné a mozgásszervi problémákat. A Taiji Wuhe Csontkovácsolás egy három részből álló kezelést foglal magában: „a csontok, ínak és izmok helyesbítése” egyszerre, összekapcsolva és kölcsönösen korlátozva egymást, egyik sem nélkülözhető. A csontok helyesbítése során a „három részből álló kezelés” magában foglalja a felosztást, elrendezést, az ínak simítását és az izomtapaszok helyes alkalmazását a „könnyű, erős, gyúrás” technikai sorrend használatával a beteg állapotának feloldására anélkül, hogy szövődmények maradnának.

A Taiji Wuhe Csontkovácsolási Technika egyedülállóan kombinálja a „kézi ínbeállítást és csontpozícionálást a belsőleg alkalmazott vakolatokkal, amelyek erősítik a veséket és a csontokat”, lehetővé téve sok beteg számára a műtét elkerülését. Az örökös, Yin Chunjie mester, magas szintű orvosi etikával és kedvességgel rendelkezik, elnyerve a társadalom minden szektorának bizalmát és elismerését. Több Hagyományos Kínai Ortopédiai Akadémiai Hozzájárulási Díjat kapott, és meghívták országos kínai orvostudományi konferenciákra, hogy megossza szakértelmét.

A Taiji Wuhe Hagyományos Csontkovácsolási Technika elengedhetetlen része Shen Megye hagyományos kézműves kultúrájának, 2021-ben felvették a megyei szintű szellemi kulturális örökség listájára.

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.