A Shen Megyei Halal Kilenc Nagy Tál

Pinterest LinkedIn Tumblr +

A Shen Megyei „Halal Kilenc Nagy Tál”, közismert nevén a „Kilenc Tál és Három Sor”, Liaocheng Város, Zuzhen Város, Liuying Falu területén ered. Liuying Falu egy Hui muszlim falu, ahol egy a Ming-dinasztia korai szakaszában épült mecset található, amely egyaránt fenséges és méltóságteljes. Az Áldozati Ünnep (Eid al-Adha) és a Böjti Ünnep (Eid al-Fitr) alkalmával sok muszlim gyűlik össze a Liuying Falu Mecsetében imádkozni és szent szövegeket recitálni. A falu vendégszeretetének hagyománya elősegítette a ceremóniális kiválóság kultúráját, amelynek eredményeként kialakult a Halal Kilenc Nagy Tál kulináris művészetének megkülönböztető iszlám jellegzetessége.

A Shen Megyei Halal Kilenc Nagy Tál készítésének művészete hosszú történettel rendelkezik és aprólékos előkészítést igényel. Az összetevőket szigorúan az iszlám szokásoknak megfelelően választják ki, és kilenc fő főzési folyamaton keresztül készülnek el: pácolás, sütés, roston sütés, párolás, ropogósítás, dinsztelés, lassú főzés, forralás és gőzölés. Huszonhét titkos összetevő hozzáadásával a „Halal Kilenc Nagy Tál” nagy hőfokon gőzölve, majd titkos szósszal tálalva kínál egy aromás, mégsem zsíros ízt és hosszan tartó utóízt. A fő ételek közé tartozik a darált hús, sült lótuszgyökér lótuszmaggal, ropogós bárány, párolt húsgombócok, sárgára párolt csirke, káposztával főtt bárány belsőség, burgonyával és marhával készült pörkölt, tiszta lében főtt tofu és párolt kelpa, korlátozva kilenc nagy tálra rugalmas kombinációkkal, egy évszázadok óta fennálló hagyományt követve. Az örökösök folyamatos innovációja és tökéletesítése révén minden étel szigorú eljárásokat követ, megtestesítve a Hui emberek odaadását és szeretetét hagyományos mesterségük iránt.

A Shen Megyei Halal Kilenc Nagy Tál friss összetevőket és kiegyensúlyozott táplálkozást kínál, ínyencségeket nyújtva, amelyek tisztítják a száj ízét. Ez a hagyományos lakoma, gazdag etnikai ízvilágban, elősegíti a Hui étkezési kultúra örökségének és fejlődésének előmozdítását, elengedhetetlen részét képezve Shen Megye népi hagyományos kézműves kultúrájának. 2016-ban ezt a projektet felvették a megyei szintű szellemi kulturális örökség listájára.

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.